2.lapa
Kadrs no video / YouTube
Vajadzēs:
Blenderī samaļ avenes līdz viendabīgai masai.
Iegūto masu notecina sietā un ar karoti samaisa, lai iegūtu pēc iespējas vairāk šķidruma.
Aptuveni ceturto daļu no šķidruma ielej katliņā, kurā pievieno cukuru un divas tējkarotes glikozes šķidruma, kas nopērkams veikalos. Beigās pievieno 1/2 tējkaroti vaniļas ekstrakta.
Visu liek uz mazas uguns un maisa līdz cukurs ir izkusis. Kad cukurs ir izkusis, šķidrumu ielej atpakaļ bļodā un visu kārtīgi samaisa.
Masu ielej plastmasas trauciņā un uz vairākām stundām ieliek ledusskapī. Tad sasalušo masu liek saldējuma maisītāja un kārtīgi sajauc.
Vajadzēs:
Avenes ievieto katliņā, kur tām pievieno cukuru. Visu kārtīgi samaisa.
Klāt pielej nedaudz ūdens un liek sildīties uz plīts un maisa aptuveni 10 minūtes līdz kamēr izšķīst ogas.
Caur sietiņu nokāšs šķidrumu un ļauj tam atdzesēties.
Limonādes krūkā aptuveni līdz trešdaļai saber ledu, kam uzlej aptuveni puskrūzi citrona sulas. Tad pievieno aptuveni 2/3 tikko iegūtā aveņu sīrupa. Visbeidzot pievieno pāris šķēlītes citrona un ūdeni.
Dzērienam ļauj 15 - 20 minūtes atdzesēties. Tā kā dzēriens ir taisīts no dabīgām izejvielām, to ir ieteicams izdzert tuvāko 3-4 stundu laikā.