8 veselīgi produkti, kuri patiesībā ir taukiem bagāti

© pexels.com

5.lapa

pexels.com

5. Olas dzeltenums

Vidēji olas dzeltenums saturs 5,6 gramus tauku. Tieši dzeltenums var palielināt holesterīnu, tāpēc bieži vien uztura speciālisti iesaka izslēgt šo olas daļu no ēdienkartes.

Savukārt olas baltums satur tikai 14 kalorijas un ne grama tauku. Tomēr pirms izlemjat atteikties pavisam no olu dzeltenumiem, svarīgi atcerēties, ka olu dzeltenumi satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus - A, D, E.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.