7 padomi, kā ēst veselīgi, strādājot no mājām

© pexels.com

Darbs no mājām maina arī ēšanas paradumus, jo strikti noteikta pusdienlaika un ierobežota darbavietas kafejnīcas piedāvājuma vietā stājas brīvi pieejams ledusskapis. Lai gan vairums mājās strādājošo gatavo paši, 40% aptaujāto atzinuši, ka maltītes pagatavošanu labprāt uztic kādam citam. Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs gatavo ēdienu iegādājas dažādās tirdzniecības vietās vai izmanto ēdienu piegādes pakalpojumus, un tikpat daudzi gaida, kamēr maltīti pagatavos kāds ģimenes loceklis.

pexels.com

1. Neaizmirstiet par brokastīm

Ne viens vien izbauda priekšrocību, ko sniedz mājas birojs, - gulēt krietni ilgāk nekā parastā darbadienā, kad jādodas uz biroju. Taču nereti režīmā “gulta-dators” aizmirstas par brokastīm. Īsti pareizi tas nav - brokastis ir svarīga dienas daļa, kas dod enerģiju visai dienai. Svaigi spiesta apelsīnu sula vai veselīgs graudu batoniņš ir laba alternatīva tiem, kuri nevēlas ieturēt prāvāku maltīti no rīta.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Sāls ir viens no senākajiem garšvielu pamatiem, kas atrodams gandrīz katrā virtuvē. Tomēr to iespējams padarīt ne tikai par garšas, bet arī vizuālu akcentu – piešķirot sālim krāsu un aromātu ar dabiskām sastāvdaļām. Šāda “krāsainā sāls” būs gan īpašs papildinājums ēdienam, gan skaists elements virtuvē, kas var kļūt arī par oriģinālu dāvanu burciņā. Ar idejām dalās “Martha Stewart”.