7 interesanti padomi, kā bez liekiem izdevumiem aizkavēt novecošanos

© unsplash.com

Neviena sieviete nevēlas novecot pirms laika. Ikviena vēlas saglabāt pēc iespējas ilgāk jauneklīgu izskatu. Protams, mūsdienās šo paveikt ir daudz vieglāk nekā senākos laikos, jo ir pieejamas dažādas procedūras, skaistumkopšanas līdzekļi. Šādas lietas, lai saglabātu jauneklību, var būt dārgas. Ir veidi, kā apturēt novecošanos, netērējot lielus naudas līdzekļus!

unsplash.com

1. Neļaujies stresam

Nobela prēmijas laureāte Elizabete Blekbērna ir pārliecināta, ka novecošanās procesus mūsu šūnās izraisa telomēri jeb hromosomu pleca gali. Eksperte skaidro, jo īsaki ir telomēri, jo ātrāk novecojam. Kā izrādās, tad telomērus var ietekmēt arī stress. Ilgstošs stress saīsina telomērus un mēs ātrāk novecojam. Eksperte iesaka ikdienā praktizēt meditāciju, lai kontrolētu savu stresa līmeni un ilgāk saglabātu jauneklīgu izskatu.

unsplash.com

2. Veidojiet ciešas saiknes ar pozitīviem cilvēkiem

Blekbērna norāda, ka telomēru garums ir garāks tiem cilvēkiem, kuriem apkārt ir patīkama un draudzīga vide. Kādā pētījumā pierādīts, ka tie cilvēki, kuri dzīvo laimīgā laulībā vai uztur ilgstošu, labu draudzību noveco lēnāk, jo ir pozitīvāk noskaņoti.

unsplash.com

3. Ēdiet veselīgi

Centieties izvairīties no jebkāda veida pārstrādātiem pārtikas produktiem, jo ​​tiem pievienotie sāļi paātrina novecošanos. Tāpat mēģiniet samazināt patērētā cukura, kā arī alkohola daudzumu. Iekļaujiet savā uzturā tādus produktus kā avokado, lasi, tumšo šokolādi, mandeles, vīģes, mellenes un kurkumu. Saskaņā ar Skrantonas universitātes pētījumu valriekstos ir visaugstākā antioksidantu koncentrācija, kas var apturēt novecošanos. Apēdot dienā trīs valriekstus, laika gaitā jūs izskatīsieties un jutīsieties jauneklīgāka.

unsplash.com

4. Nodarbiniet savu prātu

Lai justos un izskatītos labi, svarīgas ir ne tikai fiziskās aktivitātes, bet arī mentālās aktivitātes. Eksperti iesaka nodarbināt savu prātu, piemēram, spēlējot prāta spēles, lasot grāmatas, mācoties svešvalodas. Liekot smadzenēm enerģiski darboties, iespējams, apturēt novecošanos.

unsplash.com

5. Dejojiet

Saskaņā ar nesen veiktu pētījumu, dejošana var palīdzēt jums saglabāt pēc iespējas spēcīgāku ķermeni un prātu novecojot. Dejošana var palīdzēt jums palēnināt novecošanos īpaši, ja horeogrāfija pastāvīgi mainās.

unsplash.com

6. Laicīgi dodies gulēt

Eksperti izceļ, ka arī labs un kvalitatīvs miegs ir svarīgs faktors, lai palēninātu novecošanās procesu. Svarīgi ir regulāri doties gulēt vienā laikā. Vislabākais laiks, kad doties gulēt ir līdz plkst. 23:00 vai agrāk. Kā izrādās, tad laika posmā no 23:00 līdz 03:00 naktī ķermenis vislabāk atpūšas un reģenerējas. Tāpat eksperti norāda, ka svarīgi ik nakti ir gulēt septiņas līdz astoņas stundas, lai pēc pamošanās justos labi. Hronisks miega trūkums ietekmē ne tikai mūsu emocionālo stāvokli, bet arī mūsu izskatu.

unsplash.com

7. Lietojiet vitamīnus

Spēcīgākie pretnovecošanās līdzekļi ir C vitamīns, E vitamīns un selēns. Padomājiet arī par zivju eļļas vai citu piedevu iekļaušanu uzturā, kas mazina iekaisumu procesus organismā. Omega-3 taukskābes, kas ir zivju eļļā, stiprina imūnsistēmu, veicina sirds veselību.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais