8 aromātiski augi, kurus audzēt dārzā, lai iegūtu gardu tēju

© unsplash.com

Kurus augus ieteicams audzēt savā dārzā, lai vēsākās dienās varētu baudīt gardu un aromātisku tēju?

unsplash.com

1. Piparmētra

Viena no populārākajām zāļu tējām noteikti ir piparmētra. Šo tēju var atrast daudzos dārzos. Tā ir ļoti garda un tai var rast dažādus pielietojumus. Svarīgi atcerēties, ka pirms audzēt dārzā piparmētru, tā var kļūt par invazīvu augu un pārņemt citus augus, tāpēc rūpīgi apsveriet, kur stādīt šo tēju!

unsplash.com

2. Melisa

Melisa jeb citronmētra ir daudzgadīgs augs. Šīs tējas lapiņas tik tiešām smaržo pēc citroniem, kā vēsta nosaukums. Pagatavojot tēju no melisas lapiņām, jūs iegūsiet izcilu nomierinošu tēju. Melisas tēju ieteicams dzert vakaros.

unsplash.com

3. Kumelītes

Kumelīšu ziediņi atgādina mazas margrietiņas. Šai tējai piemīt patīkama un maiga garša. Eksperti norāda, ka kumelītes garšu buķetē iezīmējas maiga ābola un ziedu salduma notis.

unsplash.com

4. Mežrozītes un rozes

Rožu ziedlapu tēju var pagatavot no jebkuras smaržīgās rožu šķirnes, kas audzēta bioloģiski. Savāciet rožu ziedlapiņas, kad tās ir sasniegušas savu maksimumu jeb zieds ir skaisti izziedējis. Tāpat ļoti garda būs mežrozīšu tēja. Tā būs sarkanā krāsā un garšos pēc citroniem - apelsīniem, un būs bagāta ar C vitamīnu.

pexels.com

5. Citronverbēna

Ja jums garšo citroni, tad jums ieteicams audzēt dārzā citronverbēnu. Šai tējai piemīt spēcīga citrona garša.

pexels.com

6. Monardas

Monardas pieder piparmētru dzimtai. Tās krāsainos ziedus un lapas var izmantot gardas un aromātiskas tējas pagatavošanai. Monardas tēja garšos pēc citrusaugļiem.

unsplash.com

7. Koriandrs

Vai zinājāt, ka arī no korianda sēklām var pagatavot gardu tēju? Šādai piemīt citrusaugļu aromāts.

unsplash.com

8. Kaķumētra

Kaķumētra arī pieder piparmētru dzimtei. Šīs tējas garšu var raksturot ar diviem vārdiem - citroni un piparmētra. Interesanti: eksperti norāda, ka grūtniecēm būtu jāizvairās no šīs tējās dzeršanas.

Avots

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais