7 interesantas lietas, kas notiek ķermeni skūpstoties

© pexels.com

Skūpstīšanās ar kādu, kuru mīlat, ne tikai liek jums un jūsu partnerim justies labi un stiprina jūsu savienību, bet izrādās, ka var veicināt labu veselību. Piemēram, jums var nebūt noskaņojuma skūpstīt savu mīļoto brīžos, kad jums sāp galva, taču tieši tas var palīdzēt jums no sāpem atbrīvoties! Kādus veselības ieguvumus vēl sniedz skūpstīšanās?

pexels.com

1. Veselīgs holesterīns

Pētījumā pierādīts, ka tiem cilvēkiem, kuri bieži skūpstās, ir zemāks holesterīna līmenis. Brīdī, kad skūpstāties, jūsu ķermenis sāk ražot vairāk oksitocīna. Šis hormons palīdz mazināt stresu un trauksmi, kas var veicināt augstu holesterīna līmeni. Skūpstīšanās var arī palīdzēt pazemināt asinsspiedienu.

unsplash.com

2. Samazinās alerģijas simptomi

Skūpstīšanās mazina stresu un piepilda jūs ar pozitīvām emocijām, kas var palīdzēt mazināt alerģiju simptomus. Tomēr jums jāpatur prātā, ja jūsu partneris ir ēdis kaut ko, pret ko jums ir alerģija, tas var izraisīt pretēju efektu.

pexels.com

3. Jauneklīgs izskats

Skūpstoties tiek nodarbināti daudzi sejas muskuļi, tāpēc šis process ir kā sejas treniņš. Veselu minūti skūpstoties, jūs varat sadedzināt pat 26 kalorijas. Un tā kā skūpstīšanās palielina asins plūsmu, tā var stimulēt kolagēna un elastīna ražošanu, kas var palīdzēt jūsu sejai izskatīties jauneklīgākai.

pexels.com

4. Sāpju remdēšanai

Ja jūs ciešat no galvassāpēm vai menstruāciju krampjiem, laba ideja, kā mazināt nepatīkamās sajūtas, ir skūpstoties. Skūpstīšanās paplašina asinsvadus un pazemina asinsspiedienu, tāpēc tas var palīdzēt mazināt sāpes.

unsplash.com

5. Samazinās kariesa risks

Skūpstīšanās palielina siekalu veidošanos, kas var aizsargāt jūsu zobus no kaitīgām baktērijām un novērst zobu bojāšanos. Tomēr svarīgi ir ievērot labu mutes higiēnu un regulāri tīrīt zobus, jo skūpstīšanās laikā pastāv iespēja gan nodot partnerim, gan no viņa iegūt dažādas nelabvēlīgās baktērijas.

unsplash.com

6. Laba svara zaudēšanas aktivitāte

Skūpstīšanās laikā jūsu ķermenis ražo papildus dopamīnu. Ja jūsu organismā nav pietiekami daudz šī hormona, jums var būt lielāka tieksme pēc ēdiena, kas parasti nozīmē, ka jūs varētu vēlēties ēst kaut ko neveselīgu un kalorijām bagātu. Augsts dopamīna līmenis var kontrolēt apetīti un palīdzēt novērst svara pieaugumu.

unsplash.com

7. Mazina miegainību

Dopamīns ietekmē ne tikai mūsu ēstgribu, bet arī enerģijas līmeni. Kā iepriekš noskaidrojām, tad skūpstīšanās laikā mūsu ķermenis ražo papildus dopamīnu. Ja jūsu dopamīna līmenis ir zems, jūs varat justies noguris. Tāpēc skūpstīšanās var padarīt jūs enerģiskākus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais