7 ikdienas paradumi, kas patiesībā iznīcina mūsu matus

© PN/Scanpix/Leta

2.lapa

Ilze Zvēra/F64

2. Tu ēd tunci

Lai gan tunča gaļa ir bagāta ar uzturvielām un tajā ir arī vērtīgi mikroelementi, tās sastāvā ir dzīvsudrabs. Šis toksiskais metāls var izraisīt nopietnas veselības problēmas un daudzi mediķi iesaka ēst tunci mērenos apjomos. Dzīvsudraba patēriņu var saistīt ar pēkšņu matu izkrišanu.

Pieaugušam cilvēkam ieteicams apēst 85 līdz 140 gramus tunča 2 līdz 3 reizes nedēļā, lai uzņemtu pietiekamā daudzumā omega-3 taukskābes un citus vērtīgus elementus. Visdrošāk izvēlēties tos tunča veidus, kuros ir mazāk dzīvsudraba, piemēram, svītraino tunzivi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.