5 produktu veidi, kurus pārtikas drošības speciālisti neēstu

© Nora Krevnera/F64

5.lapa

pexels.com

5. Svaigas austeres

Lai gan daudziem svaigas austeres ir īsts gardums un īpaša delikatese ceļojumu laikā, pārtikas drošības speciālists Džefs Nelkens gan norāda, ka noteiktos laika periodos svaigas austeres kļūst bakteriālas un rada risku veselībai. Viņš uzsver, ka labāk ir tās ir pagatavot 145 grādos, lai iznīcinātu iespējamās baktērijas.

Avots

Dzīvo gudri!

Banānu miza bieži vien nonāk atkritumos vai kompostā, taču patiesībā tā ir daudz vērtīgāka, nekā šķiet. Tajā ir vitamīni, minerālvielas un dabīgas vielas, kas noder gan mājās, gan dārzā, gan personīgajā kopšanā. Pirms mizu “atvadāmies” kompostā, varam dot tai otru dzīvi, iesaka “healthline.com”.