5 produktu veidi, kurus pārtikas drošības speciālisti neēstu

© Nora Krevnera/F64

3.lapa

pexels.com

3. Nopērkamie augļu salāti

Veikalu plauktos manāmi jau iepriekš sagatavoti augļu salāti, kas var būt lieliska uzkoda darba dienas laikā, taču speciālists uzsver, ka šādi salāti var radīt risku veselībai, ja nav pareizi sagatavoti. "Man būtu daudz jautājumu par tiem - kāda izlietne izmantota, kā augļi sagriezti, vai tie ir mazgāti, vai tie ir higēniski," pauž Nelkens. Kā piemēru viņš min melones, kuru miza ļoti labi uzkrāj baktērijas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Banānu miza bieži vien nonāk atkritumos vai kompostā, taču patiesībā tā ir daudz vērtīgāka, nekā šķiet. Tajā ir vitamīni, minerālvielas un dabīgas vielas, kas noder gan mājās, gan dārzā, gan personīgajā kopšanā. Pirms mizu “atvadāmies” kompostā, varam dot tai otru dzīvi, iesaka “healthline.com”.

Svarīgākais