4 padomi, kā pareizi uzglabāt ogas un garšaugus ziemai

© pexels.com

2.lapa

pexels.com


2. Pievieno ēdienam vai uzlej tējās

Vislabākais un efektīvākais veids, kā uzņemt vērtīgās vielas, kas atrodas ogās, protams, ir iekšķīgi - pievienojot ēdienam vai uzlejot tējās. Ogas ir lielisks A, B un C vitamīnu un arī antioksidantu avots, tāpēc to iekļaušana uzturā vēlama visa gada garumā. Saldētas ogas ziemā var ēst veselā veidā, pievienot putrām, desertiem vai gatavot no tām smūtijus. Jebkuras kaltētas ogas var pievienot brokastu muslim, kā arī iekļaut pašgatavotu enerģijas batoniņu sastāvā. Savukārt žāvētas ogas vislabāk derēs dažādiem konditorejas izstrādājumiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Zāļu tējas, kuras zaudējušas smaržu vai garšu, vai tām beidzies derīguma termiņš, ne vienmēr ir jāizmet. Pat pēc tam, kad aromāts vairs nav tik izteikts, tās var noderēt dažādos praktiskos veidos gan mājsaimniecībā, gan dārzā, iesaka “The Spruce”.

Svarīgākais