7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot mājās, tā apdraudot savu veselību

© pixabay

5.lapa

pixabay

5. Jēlas gaļas mazgāšana

Lai gan vienmēr šķiet, ka kaut ko mazgājot, mēs to padārām tīru, šis nav tas gadījums. Speciālisti neiesaka mazgāt jēlu putnu, liellopa, cūkas vai citu gaļu pirms tās gatavošanas, jo tādejādi baktērijas no gaļas viegli nokļūst uz citiem produktiem un virsmām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais