7 veidi, kā pārliecināties, ka nopirktie produkti nekaitēs veselībai

© pixabay

Kā zināt, ka nopirktā maize, augļi vai gaļa mums neskādēs? Izrādās, ir triki, kas palīdz veikalā noteikt, kurš produkts varbūt jāatstāj turpat, bet, kuru varam droši nest uz mājām un gatavot.

pixabay

1. Nepievērs uzmanību tādām frāzēm kā "beztauku" un "dabīgs"

Lai, cik patīkami ir lasīt šīs frāzes uz produktu iepakojumiem, "Brightside" norāda, ka šie uzraksti ne vienmēr vēsta patiesību. Tas bieži ir triks, kas liek mums iegādāties šos produktus. Šādi produkti patiesībā var saturēt konservantus, lielu fruktozes daudzumu un nātriju. Pārbaudi šīs sastāvdaļas uz etiķetes un, ja tās tur ir- liec šo produktu atpakaļ plauktā.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.