Sabiedrības krējums atklāj harmoniska dzīvesveida noslēpumu

© F64 Photo Agency

5.lapa

Veidojot produktu un maltīšu sagatavju sarakstu, ietaupu laiku un atviegloju iepirkšanās procesu.

Lauris Aleksejevs, šefpavārs un restorāna 36. līnija īpašnieks, iecienītu TV raidījumu vadītājs

“Mana ikdiena no ierastā darba laika atšķiras ar to, ka rīta stundas ir pakārtotas mājas darbiem, ģimenes rituāliem un bērnu sagatavošanai skolas dienai. Pēc tam seko iecienīto brokastu - auzu pārslu apliešana ar karstu ūdeni, un, kamēr graudi uzbriest, tikmēr man ir pusotra stunda laika, lai izietu pastaigā ar suni pa mežu.”

Lauris ļauj ieskatīīties savā ikdienā. “Savukārt, sākot no agra pavasara līdz vēlam rudenim, cenšos arī nopeldēties Lielupē - vismaz ielīst aukstajā ūdenī un atsvaidzināties, jo tas spēcina imunitāti un sniedz enerģijas lādiņu turpmākajai dienai.

F64 Photo Agency

Plānojot maltītes mājās, Lauris aicina ievērot savu daudzu gadu laikā rasto pieredzi - nepirkt vairāk, nekā spēj apēst. “Tā ir māksla nepirkt nevajadzīgi daudz, tādēļ ēdienu iegādājamies divām dienām uz priekšu, neapmeklējot pārtikas veikalu biežāk.” Kā lielisku plānošanas veidu Lauris iesaka pierakstīt - kādus produktus kurai dienai iegādāties pagatavošanai mājās, tādējādi veidojot produktu un sagatavju sarakstu. Savukārt vienmēr ledusskapī glabāt nepieciešamo minimumu jeb produktus, kuriem noteikti mūsu mājās vienmēr jābūt - citrons, sinepes un mārrutki, biezpiens, garšvielas un ingvers.

Lauris skaidro, ka, dzīves intensitātei palielinoties, ēdiena pagatavošanai nevaram atļauties veltīt tik daudz laika kā agrākos laikos.Tādēļ mūsdienīgi lielveikali, ar profesionālu meistaru komandu, piedāvā dažādus risinājumus, piedāvājot atvieglot ēdiena gatavošanas procesu un nodrošinot, lai ikdienas maltīte būtu vienlīdz kvalitatīva, garšīga, veselīga un no svaigākajiem produktiem.

Svarīgākais