5 vērtīgi padomi, kā sagatavot automašīnu ziemai

© pexels.com

5.lapa

pexels.com


5. Sagatavo ziemas komplektu

Ir labi nodrošināties ar praktiskiem palīglīdzekļiem, kas kādu problēmu gadījumā var atvieglot auto diagnostiku turpat uz ceļa vai pat atrisināt tās. Komplektā ieliec vismaz šīs 8 lietas: logu tīrīšanas skrāpi, siltus cimdus, dzesēšanas un logu tīrīšanas šķidrumus aukstam laikam, akumulatora starta vadus (to šķērsgriezuma laukumam jābūt vismaz 8 kvadrātmilimetri), sakabes virvi ar sarkanu brīdinājuma karodziņu, slēdzeņu atkausētāju un atstarojošo vesti.

Vienlaikus atceries pamatlikumu ziemā: labāk pilna bāka nekā pustukša, jo tas samazina kondensāta rašanās iespēju, kas sasalstot var traucēt dzinēja darbībai. Noteikti arī jāizvēlas ziemai atbilstoša un kvalitatīva degviela (tiem auto, kam tāda paredzēta).

Neatliec auto sagatavošanu ziemai līdz pirmajam nopietnajam sniegam - neļauj tam “pārsteigt” tevi, bet pārsteidz ziemu ar sagatavotu automašīnu pats!

***

Minētie padomi ir vispārīga auto pārbaude, tas neaizvieto regulārās apskates un transportlīdzekļa apkopes autoservisā, kā arī konkrētu auto darbības problēmu labošanu.

Svarīgākais