Latvijas simtgades filmas, kuras noteikti jānoskatās!

7.lapa

SAULE BRAUCA DEBESĪS

Šī gada 17. novembrī pirmizrādi piedzīvos latviešu animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunākā pilnmetrāžas animācijas filma "Saule brauca debesīs", kas tapusi programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros. Kamēr animatori vēl steidz pabeigt pēdējos kadrus, režisore jau uzsākusi darbu skaņu studijā, kur multfilmas tēli atdzīvojas populāru aktieru balsīs.

Filmas māksliniece ir Ilze Vītoliņa, bet muzikālo noformējumu veido Juris Kaukulis un "Jauno Jāņu orķestris".

"Saule brauca debesīs" veidota pēc tautasdziesmu motīviem. Kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa, izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēku, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks apjož zobenu un kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm un slinkumam. Palīgiem dotas tikai trīs dienas: ja šajā laikā Saules meita netiks atrasta, viņa zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni. Seko briesmu un piedzīvojumu pilns ceļojums, kas ikvienam māca būt ne vien drosmīgam un attapīgam, bet arī izpalīdzīgam.

Filmas māksliniece ir Ilze Vītoliņa, bet muzikālo noformējumu veido Juris Kaukulis un "Jauno Jāņu orķestris". Pašlaik norit arī filmas ieskaņošana. Lomas ierunās tādi pazīstami aktieri kā Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Zane Daudziņa, Guna Zariņa, Ainārs Ančevskis, Dita Lūriņa un citi.

Atpūtai un izklaidei

Ikviens vēlas atrast otro pusīti, ar kuru pavadīt visu mūžu kopā. Dažiem paveicas un tā arī notiek, tikmēr citi ir spiesti piedzīvot šķiršanos. 2017. gadā Eiropā uz katriem 1000 cilvēkiem bija aptuveni 2 šķīrušies pāri. Uzzini, kādas pazīmes jau laicīgi var liecināt par to, ka jūsu mīlestība nebūs mūžīga!

Svarīgākais