Latvijas simtgades filmas, kuras noteikti jānoskatās!

6.lapa

TĒVS NAKTS

25. oktobrī viena no gaidītākajām Latvijas simtgades filmām “Tēvs Nakts” piedzīvoja savu nacionālo pirmizrādi kinoteātrī “Kino Citadele”. Šī ir režisora Dāvja Sīmaņa otrā spēlfilma, kas vēsta par drosmīgo rīdzinieku Žani (īstajā vārdā Jāni) Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā savā mājā no nāves izglāba vairāk nekā 50 cilvēku. Jau pirmajā nedēļas nogalē pēc pirmizrādes filma tika plaši apmeklēta Latvijas reģionos - Tukumā, Cēsīs, Rēzeknē, kur notika tikšanās ar skatītājiem, kā arī Talsos, Valmierā, Ventspilī, Madonā un Siguldā. Filmas veidotāji vēsta, ka vien dažu dienu laikā visā Latvijā filmu noskatījušies jau 6000 skatītāju.

Filmas veidotāji vēsta, ka vien dažu dienu laikā visā Latvijā filmu noskatījušies jau 6000 skatītāju.

Filmas radošajā komandā ietilpst režisors Dāvis Sīmanis, kurš scenāriju veidojis kopā ar Matīsu Gricmani, producenti Gints Grūbe, Antra Gaile un Inese Boka-Grūbe, māksliniece Kristīne Jurjāne, operators Andrejs Rudzāts, montāžas režisors Andris Grants un grima māksliniece Sarmīte Balode. Galvenās lomas filmā atveido Artūrs Skrastiņš (Žanis Lipke), Ilze Blauberga (Johanna Lipke), Matīss Kipļuks (Lipkes jaunākais dēls Zigis), Mihails Karasikovs, Milena Gulbe, Toms Treinis un Štefens Šoimans (Steffen Scheumann).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Atpūtai un izklaidei

Ikviens vēlas atrast otro pusīti, ar kuru pavadīt visu mūžu kopā. Dažiem paveicas un tā arī notiek, tikmēr citi ir spiesti piedzīvot šķiršanos. 2017. gadā Eiropā uz katriem 1000 cilvēkiem bija aptuveni 2 šķīrušies pāri. Uzzini, kādas pazīmes jau laicīgi var liecināt par to, ka jūsu mīlestība nebūs mūžīga!