Lēkājot uz batuta, pērn traumas guvuši 106 bērni

Pērn ar traumām, kas gūtas, lēkājot uz batuta, slimnīcā nonākuši 106 bērni, liecina Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dati par 2010.gadu.

Kopumā ar dažādām aktīvā atpūtā gūtām traumām, braucot ar velosipēdu, skrituļojot, šūpojoties vai uz batuta, slimnīcā nonākuši 718 bērni. Daļa no viņiem hospitalizēti, daļa palīdzību saņēmuši traumpunktā.

"If P&C Insurance AS" Latvijas filiāles komunikāciju vadītāja Daiga Bluķe aģentūrai BNS norādīja, ka batuta izmantošana kļūst arvien populārāka un bērni, kas guvuši uz tiem traumas, vasaras mēnešos ir bieži slimnīcu traumpunktu apmeklētāji. Tādēļ augusi vecāku interese par iespējām bērnam iegādāties nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

"Batuts principā ir traumatisks atpūtas veids, un bērni, kuri guvuši roku un kāju sastiepumus un lūzumus, vasaras mēnešos ir ikdiena. Pieredze liecina ‒ jo vairāk bērnu vienlaikus lēkā uz batuta, jo lielāka iespēja, ka kāds gūs traumu. Īpaši smagas traumas reizēm gadās, ja batutam nav drošības tīkla vai gadās nokrist uz nepolsterētas batuta apmales. Ir bijuši gadījumi, kad bērns no batuta izkritis, piezemējoties uz skausta. Traumu var gūt, arī neuzmanīgi lecot ārā no batuta," klāstīja bērnu slimnīcas sabiedrisko attiecību pārstāve Romēna Namniece.

"Lielākā riska grupa ir 10–14 gadu veci bērni, pusaudži, kam patīk izmēģināt dažādus kūleņus un citus trikus. Bīstamas situācijas var rasties arī, ja bērni, lecot uz batuta, ēd konfektes, saldumus vai citu ēdienu. Bieži batuti tiek izmantoti bērnu ballītēs, kuru laikā vecāku uzmanība tam, kas notiek uz batuta, ir tikai daļēja un ne vienmēr tiek sekots līdzi tam, kā bērni izklaidējas," secinājusi "If Apdrošināšanas" Latvijas atlīdzību nodaļas vadītāja Iluta Šķipsna.

Svarīgākais