Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nevarēs piešķirt pašvaldības kolektīvu statusu kluba "Liesma" deju kolektīviem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Rīgas pašvaldība nevarēs piešķirt pašvaldības kolektīva statusu tautas deju kluba "Liesma" kolektīviem, jo tos dibinājusi juridiska persona.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde, departaments ir saņēmis biedrības "Tautas deju un mūzikas klubs "Liesma"" vēstuli, kuru parakstījis viens no biedrības valdes locekļiem Jānis Marcinkevičs. Vēstulē viņš izsaka savu viedokli par konfliktsituāciju un pārējo valdes locekļu iespējamo rīcības motīvu, kā arī informē par situāciju, kas skārusi visus četrus biedrības kolektīvus. Tāpat vēstulē Marcinkevičs izsaka lūgumu palīdzēt deju kolektīviem ar telpu nodrošinājumu un jautā par iespēju iegūt pašvaldības kolektīva statusu.

Vilde norāda, ka pašvaldība nevar piešķirt pašvaldības statusu juridiskas personas - biedrības - dibinātiem kolektīviem. Pašiem biedrības biedriem kopsapulcē jāizlemj jautājums par turpmāko biedrības darbību, tostarp kolektīvu darbību.

Vilde informēja, ka pašreiz visi četri "Liesmas" kolektīvi - "Dzīpariņš", "Dzirkstelīte", "Liesma" un "Oglīte" departamenta organizētā konkursa "Atlīdzība amatierkolektīvu vadītājiem un speciālistiem" atbalsta finansējuma piešķiršanas konkurss" rezultātā saņem līdzfinansējumu kolektīvu vadītāju un speciālistu atalgojumam tādā pašā apmērā un pēc tādiem pašiem kritērijiem kā pašvaldības kolektīvi.

Minētā konkursa kārtībā tiek piešķirts atbalsta finansējums no Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta programmas "Atlīdzība amatiermākslas kolektīvu vadītājiem un speciālistiem" tiem Rīgas pilsētā reģistrēto valsts, biedrību, nodibinājumu, privāto personu amatiermākslas kolektīviem, kas darbojas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī piedalās Dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanā atbilstoši Dziesmu un deju svētku likumam.

Konkursa uzdevums ir laika posmā no 2015.gada 1.janvāra līdz 2018.gada 31.decembrim finansiāli atbalstīt kolektīvus, kuru dibinātājs reģistrēts un darbojas Rīgas pašvaldības teritorijā un kuri piedalās Dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanā, atbilstoši Dziesmu un deju svētku likumam.

Telpas Brīvības ielā, kuras patlaban izmanto "Liesmas" kolektīvi, pieder pašai biedrībai. Ja biedrības kolektīviem nepieciešamas citas vai papildu telpas kolektīvu mēģinājumiem, biedrības amatpersonas var vērsties pašvaldībā ar lūgumu iznomāt telpas, sacīja Vilde.

Kā ziņots, klubs "Liesma" ar vēstuli vērsies arī Rīgas pašvaldībā, lūdzot iesaistīties situācijas, kas radusies ar kluba mēģinājumu telpām, risināšanā. Vēstulē Rīgas domei izskaidrota pašreizējā situācija un izteikts lūgums tautas deju kolektīviem "Dzīpariņš", "Dzirkstelīte", "Liesma" un "Oglīte" piešķirt pašvaldību kolektīva statusu, lai novērstu dažādu indivīdu centienus traucēt kluba un tautas deju kolektīvu darbību.