Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Šlesers kongresā decembrī atkāpsies no partijas vadītāja amata

Šlesera Reformu partijas LPP/LC kongress pēc zaudējuma 11.Saeimas vēlēšanās, kurās partija nav ieguvusi pārstāvniecību parlamentā, notiks 1.decembrī, žurnālistiem ceturtdien apliecināja Šlesers.

Viņš kongresā paziņos par atkāpšanos no amata, bet par savu politisko nākotni pašreiz runā piesardzīgi.

"1.decembrī paziņošu, ka atkāpjos no partijas priekšsēdētāja amata, bet man vienlaicīgi interesē partijas biedru viedoklis, ko viņi par to visu domā, kāda būs viņu analīze par notikumiem valstī. Vienmēr esmu bijis komandas cilvēks un nekad neesmu nodevis un pametis savus partijas biedrus. Kopīgā partijas pozīcija būs izšķirošais manam lēmumam par nākotni politikā," sacīja Šlesers.

Daudz kas būšot atkarīgs no kopīgās politiskās situācijas Latvijā.

"Ja pēkšņi mēneša laikā radīsies izjūta, ka cilvēki Latvijā ir kļuvuši laimīgi, visas problēmas ir atrisinātas un iestājusies leiputrija, tad, protams, iespējas politiķiem, kas nav iekļuvuši, ir krietni mazākas. Bet, ja mēs redzēsim, ka būs grūtības ikdienas darbā un cilvēki būs vīlušies.. Ir jāpagaida, viss būs atkarīgs no tā, cik veiksmīgi darbosies parlaments," viņš paskaidroja.

Politiķis arī norādīja, ka tagad vairāk laika vēlas veltīt ģimenei.

"Tuvākajā laikā manas prioritātes būs ģimene, bērni. Vairāk laika atvēlēšu jaunākā dēla audzināšanai, kuram ir nepilni četri mēneši. Tā ir mana galvenā prioritāte, ir jāatdod parāds ģimenei," viņš uzsvēra.