Vēlas ieviest ugunsdzēsēju dienu

Saeimas deputāti Vitālijs Orlovs („Saskaņas centrs”) un Māris Dzelzskalns (ZZS) piedāvā ievest profesionālu svētku dienu varonīgas profesijas pārstāvjiem – ugunsdzēsējiem.

Ugunsdzēsēji savas profesijas svētku dienu atzīmē jau kopš 19.gadsimta. Tas ir 17.maijs – diena, kad 1865.gadā Rīgas brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda pirmo reizi izbrauca uz ugunsgrēku Vecrīgā.

Oficiāli kalendārā ugunsdzēsēju profesijas svētku diena pagaidām nav atzīmēta. Deputāti piedāvā šo situāciju labot. Dzelzskalns pats ir bijušais ugunsdzēsējs, kurš kļuva par invalīdu, veicot darba pienākumus.

“Es uzskatu, ka mūsu dzīvē svētku dienām noteikti ir jābūt, sevišķi šajos grūtajos laikos,” - skaidro Vitālijs Orlovs – “Es nedomāju, ka cilvēkus vajag atcerēties tikai tad, kad ir noticis kāds negadījums. Ugunsdzēsēji un glābēji katru dienu riskē ar savām dzīvībām, lai palīdzētu citiem. Tā ir daļa no viņu profesijas. Tāpēc kalendārā būtu jāiekļauj Ugunsdzēsēju svētku diena, īpaši tāpēc, ka šāda diena - 17.maijs - jau eksistē. Tā nebūs brīvdiena, bet atzīmējama svētku diena, kas neietekmē ekonomiku. Mēs ceram, ka tas palīdzēs paaugstināt ugunsdzēsēju profesijas prestižu.”

Svarīgākais