Pie Saeimas piketēs pret Stambulas konvencijas ratificēšanu

© Kaspars Krafts/F64

Parlamentā nepārstāvētā politiskā partija "Suverēnā vara" šodien plkst.9 iepretim Saeimas namam rīkos piketu pret Latvijas pievienošanos Stambulas konvencijai, aģentūru LETA informēja partija.

Ceturtdien Saeimas deputāti lems par 12 973 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai nodošanu vērtēšanai komisijās.

"Suverēnā vara" aicina politiķus atteikties no Stambulas konvencijas ratifikācijas, ''respektējot kolektīvā iesniegumā izteikto gribu un kopējo sabiedrības nostāju''.

"Suverēnās varas" priekšsēdētāja Jūlija Stepaņenko klāsta, ka lielu satraukumu radījuši arī Valsts izglītības satura centrs (VICS) metodiskie materiāli par bērnu seksualitāti, kas esot "radušies Stambulas konvencijas iespaidā", attiecīgi - ja Latvija tai pievienosies, Latvijas izglītības sistēmā būšot sagaidāmi "vēl citi pārsteigumi".

Politika

Aizvadītajā nedēļā Kremļa propagandisti spļāva zilus uguņus saistībā ar ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena un Lielbritānijas ārlietu ministra Deivida Lemija vizīti Kijivā. Dusmu iemesls - pārrunas par atļauju Kijivai dot triecienus ar Rietumu ieročiem pa militārās infrastruktūras objektiem Krievijas teritorijā. Kremlis jau paziņoja, ka to uzskatīs par NATO kara pieteikumu Krievijai un atbilde būšot nekavējoša, tostarp pielietojot taktiskos kodolieročus.

Svarīgākais