Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Kantāne nekandidēs 10.Saeimas vēlēšanās

© Rūta Kalmuka F64

Aktrise, Saeimas deputāte Ausma Ziedone-Kantāne (JL) jūtas vīlusies politikā, - sabiedrības simpātijas un uzticība astoņos gados esot mazinājusies, tādēļ nākamajās Saeimas vēlēšanās viņa neplāno kandidēt, - Kantāne pauž intervijā laikrakstam "Diena".

"Es nepalikšu bez darba, man ir ar ko nodarboties," saka Kantāne un piebilst, ka, viņasprāt, divi Saeimas sasaukumi ir pietiekami ilgs laiks, lai saprastu, kas ir politika un kā tā tiek veidota, lai konstatētu, - "ja neesi izcils un īpaši spējīgs, tavs pienesums nav tāds, bez kura valstij būtu jūtams liels zaudējums".

"Strādāju privātfirmā, mācu uzņēmējiem cilvēku attiecības, lai viņi sev noticētu, iegūtu pašapziņu. Mācu katram strādāt ar sevi, atmodināt sevī mītošos procesus un apzināties tos," atklāj Kantāne.

Viņa pašlaik politikā neredzot tādu līderi, kas varētu pārliecināt visu sabiedrību, neesot arī konkrēta cilvēka, kuru vainot tajā, ka sabiedrība vairs neuzticas politiķiem.

Kantāne uzskata, ka JL dibinātājs Einārs Repše, kura dēļ viņa iesaistījusies politikā, "aizķērās" uz interešu pretrunīgumu - vai nu tirgonis, vai politiķis. Jahtas iegāde, viņasprāt, bija bērnišķīgs gājiens. "Man ļoti sāpēja sirds, ka viņš to uzticību, ko tauta bija devusi, pazaudēja. Līdz ar to viņš pazaudēja partiju," saka aktrise un piebilst, ka joprojām ticot, ka JL patiešām esot godīgi.

"Ja man uz ielas teiktu, ka mana partija ir tādi paši zagļi un ņēmēji, tad es varētu cīnīties ar zobiem un nagiem un pierādīt, ka tas tā nav. Tāpēc es mīlu savus kolēģus. Vai tas būtu Valdis Dombrovskis, Artis Kampars vai Einars Repše... Lai viņi kaut ko paņemtu, kas nepieder viņiem? Nē! Ar savu godaprātu to sajūtu un ar savu atbildību runāju. Var pārmest neizdarību, nezināšanu, bet godīguma trūkumu viņiem nevar pārmest. Bija daži biznesmeņi, bet viņi vairs nav partijā, un es pat negribētu saukt viņu vārdus," saka Kantāne.