Sals Latvijā tuvākajās dienās pastiprināsies

Brīvdienās un nākamās nedēļas pirmajās dienās augsta spiediena apgabala ietekmē Latvijā saglabāsies saulains laiks bez ievērojamiem nokrišņiem, un, pūšot lēniem vējiem, nakts stundās spēkā pieņemsies sals, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Līdz ar to gaisa temperatūra naktīs Latvijas lielākajā daļā gaidāma -15...-20° robežās, savukārt dažviet zem skaidrām debesīm gaisa temperatūra pazemināsies līdz pat -20...-23°. Tomēr, debesis aizklājot mākoņiem vai piekrastes rajonos vējam īslaicīgi iegriežoties no ūdens puses, atsevišķos rajonos var būt par pāris grādiem siltāks. Savukārt dienas laikā gaisu jau aizvien vairāk iesilda Saule, tādēļ pat pēc ļoti aukstajām naktīm gaisa temperatūra dienas vidū paaugstināsies līdz -2...-8 grādiem.

No nākamās darba nedēļas vidus Latvijai no ziemeļiem tuvosies nelieli cikloni, kas nesīs vairāk mākoņuun vietām arī nelielu sniegu. Vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, un piekrastē pastiprināsies līdz brāzmainam. Līdz ar to sals pakāpeniski mazināsies, un nedēļas beigās gaisa temperatūra naktīs jau gaidāma virs -15 grādiem, un dienā pieturēsies 0...-5 grādi.

Marts Latvijā var būt ļoti kontrastains – minimālā temperatūra sasniedz -34,4 grādus, kas tika novērota 1942. gadā Ainažos, bet maksimālā +20,8 grādus Mērsragā 1968. gadā. Pēdējā desmitgadē kopumā ļoti silts marta mēnesis bija 2007. gadā, savukārt ziemas laika apstākļi vēl aizvien marta mēnesī saglabājās 2005. un 2006. gadā. 2005. gada 2. martā gaiss daudzviet Latvijā atdzisa pat līdz -23...-27 grādiem. Arī 2006. gadā marta mēnesī termometra stabiņš noslīdēja zem -20 grādu atzīmes un pavasaris Latvijā ienāca vien pēdējās mēneša dienās.

Arī šogad stabilu pavasarīgu laika apstākļu atnākšana Latvijā gaidāma vien marta pēdējā nedēļā pirms Lieldienām.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais