Rucavā gaisa temperatūra pietuvojusies plus 30 grādiem

Šodien līdz plkst.14 Rucavā gaisa temperatūra sasniegusi plus 29,7 grādus, savukārt Liepājā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz plus 29,3 grādiem.

Šodien Rucavā sasniegtie gandrīz plus 30 grādi ir šīs vasaras karstākā diena.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, Rīgā gaisa temperatūra sasniegusi plus 28 grādus, bet daudzviet Latvijā gaiss pirmajā dienas pusē iesilis līdz plus 27 grādiem - šāda gaisa temperatūra ir Ventspilī, Jelgavā, Daugavpilī, Zīlānos un Skultē.

Citviet Latvijā gaisa temperatūra bijusi zemāka, bet viszemākā tā bijusi Kolkā un Mērsragā - plus 20 līdz plus 22 grādi, jo šodien pūš austrumu puses vējš.

Sagaidāms, ka gaisa temperatūra šodien vēl par dažiem grādiem paaugstināsies. Gaisa temperatūra īpaši vairs nepaaugstināsies Kurzemes pusē, jo tur kļūst aizvien mākoņaināk, bet citviet Latvijā temperatūra par pāris grādiem vēl var paaugstināties.

Cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, jo šodien debesis ir skaidras, līdz ar to maksimālais ultravioletās radiācijas līmenis var sasniegt septīto līmeni.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.