Daugavā pie Zeļķiem iet ledus; paaugstinās ūdens līmenis

Šodien Daugavā pie Zeļķiem novērota ledus iešana un strauji paaugstinājies ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem ūdens līmenis kopumā paaugstinājies par 180 centimetriem (cm) diennaktī, bet pie Pļaviņām turpinājās ūdens līmeņa pazemināšanās. Tur saglabājusies ledus sega.

Daugavā no Veļižas līdz Polockai ūdens līmenis paaugstinās par 15 - 73 cm diennaktī. Posmā Verhņedvisnka - Krāslava ūdens līmenis pazeminājies par 41 - 78 cm. Daugavā posmā Vaikuļāni - Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājies līdz 118 cm.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pazeminās par 2 - 20 cm diennaktī. Ūdens līmenis pazeminās arī Dubnā, Rēzeknē, Lielajā Juglā, savukārt Aiviekstē, Ogrē, Salacā un Gaujā līmenis pārsvarā paaugstinās.

Kurzemes un Zemgales upes pārsvarā ir brīvas no ledus. Ledus iešana turpinās atsevišķos Gaujas un citu Latgales un Vidzemes upju posmos.

Vakar vakarā Ogrē pie Lielpēčiem gāja biezs ledus. Ūdens līmeņa maksimums Lielpēčos bija plkst.22, kad tas sasniedza 262 cm, bet Ogrē plkst.23 - 223 cm. Šorīt ūdens līmenis upē pazeminājies.

Tuvākajās dienās turpināsies Latgales un Vidzemes upju attīrīšanās no ledus, paaugstināsies ūdens līmenis. Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pārsvarā pazemināsies. Vēja ietekmē Baltijas jūrā un Rīgas līcī ietekošo upju grīvās ūdens līmenis paaugstināsies.

Svarīgākais