Latvijā šonedēļ iespējama vēl trešā vētra; kļūs vēsāks

© F64 Photo Agency

Gada pēdējā nedēļā Latvijā iespējama vēl trešā vētra - jauna vēja pastiprināšanās gaidāma ceturtdien, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka pirmdien valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās sasniedza vētras spēku un vairākiem desmitiem tūkstošu mājsaimniecību īsāku vai garāku laika periodu nebija elektrības. Jauna vētra Latvijā sākusies otrdien, tās spēks būs tāds pats kā Otro Ziemassvētku vētrai vai nedaudz mazāks.

Trešdien vējš pierims - dienas laikā pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, kas pāries dienvidu vējā. Tas pamazām sāks pastiprināties naktī uz ceturtdienu. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm ceturtdien un naktī uz piektdienu valsts lielākajā daļā gaidāmas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 15-19 metriem sekundē, bet pretvēja piekrastē vējš brīžiem pastiprināsies līdz 22-27 metriem sekundē.

Pēc pirmdienas un otrdienas siltuma rekordiem trešdien valsts lielākajā daļā nebūs siltāks par +4 grādiem un no rīta nedaudz piesals. Ceturtdien līdz ar vēja pastiprināšanos kļūs nedaudz siltāks, bet nedēļas nogalē ienāks vēsāks gaiss, brīžiem snigs un Jaunais gads nāks ar nelielu salu.

2012.gada pirmajās dienās Latvijas tuvumā atradīsies gan aukstas, gan siltas gaisa masas, tādēļ saglabāsies nepastāvīgi laikapstākļi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)