Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Zosēnos: -2,8 grādi

Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā reģistrēta Zosēnu meteoroloģiskajā stacijā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -2,8 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Zīlānos pie Jēkabpils gaiss atdzisa līdz -2,1 grādam, pagājušajā naktī Ainažos gaisa temperatūra pazeminājās līdz -2 grādiem. Minimālā gaisa temperatūra citās LVĢMC novērojumu stacijās bija no -1,6 grādiem Alūksnē un Madonā līdz +5,7 grādiem Kolkā. Rīgas centrā reģistrēti +3,7 grādi, bet lidostā "Rīga" - +1 grāds.

Savukārt saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem Ziemeļvidzemē - Smiltenes, Strenču, Valkas un Virešu apkaimē - sestdienas rītā gaiss atdzisa līdz -2,2 grādiem, nepilnu divu grādu sals reģistrēts arī naktī Garkalnē un Vidzemes augstienē, no rīta Kārsavā, Ludzā, Rēzeknē un Viļānos. Līdz -1 grādam temperatūra pazeminājās arī vietām Liepājas pusē.

Tādējādi sestdienas rīts bija līdz šim vēsākais šoruden, iepriekšējo reizi tik zema gaisa temperatūra Latvijā bija maija sākumā.

Sestdienas priekšpusdienā Latgalē, lielā daļā Vidzemes un Zemgales austrumos ir saulains laiks, pārējā valstī - pārsvarā apmākušās debesis, vietām nedaudz līst. Vēja praktiski nav.

Svarīgākais