Rīgā svētdienas rītā nolijusi nedēļas norma

© f64

Nokrišņu daudzums Rīgā svētdienas rītā sasniedza 23 milimetrus (mm), kas atbilst nedēļas normai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pēdējā nedēļā Rīgā nolijuši 78 mm, kas ir tikpat daudz, cik citos gados visa mēneša laikā.

Pagājušajā naktī un svētdienas rītā Zemgali un Vidzemes dienvidrietumus skāra no Lietuvas nākoši lietus un negaisa mākoņi, kas vietām, tostarp Rīgā, atnesa stipru lietu. Valsts lielākajā daļā nokrišņu nav bijis, daudzviet spīd saule, bet Zemgali no Lietuvas sasniedz jaunas pērkona lietusgāzes.

Sinoptiķi prognozē, ka svētdienas pēcpusdienā un vakarā negaiss dažviet Latvijā var atnest ļoti stipras lietusgāzes, kā arī lokālu krusu un vētru. Arī galvaspilsētā iespējamas jaunas lietusgāzes un pērkona negaiss. Negaisa mākoņi pārvietosies ziemeļu, ziemeļrietumu virzienā.

Jau ziņots, ka ilgstošs un stiprs lietus vietām Latvijā bija arī piektdien, kad lielākais nokrišņu daudzums tika konstatēts Dobelē, kur nolija 39 mm jeb puse mēneša nokrišņu normas. Valkā nokrišņu daudzums piektdien sasniedza 28 mm, Rīgā - 26 mm, Priekuļos - 22 mm, Skultē - 20 mm.