Dažās Kurzemes un Zemgales upēs pagājušajā diennaktī būtiski paaugstinājies ūdens līmenis

Pēc stiprajām lietavām turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās dažās Kurzemes un Rietumzemgales upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Straujākais ūdens līmeņa pieaugums pagājušajā diennaktī konstatēts Svētes pietekā Bērzē, kur pie Līvbērzes ūdens līmenis cēlies par pusotru metru, tomēr nav tik augsts kā gada sākumā atkušņu laikā.

Ūdens līmenis strauji paaugstinājies arī Abavā un tās pietekās. Abavas kreisā krasta pietekā Imulā pie Pilskalniem ūdens līmenis diennakts laikā paaugstinājies par 73 centimetriem (cm), bet kopš ceturtdienas - par vairāk nekā diviem metriem. Šeit ūdens līmenis ir augstāks nekā šā gada un pagājušā gada palu laikā.

Abavā pie Rendas ūdens līmenis pagājušajā diennaktī cēlies par 89 cm, kopš ceturtdienas - par 112 cm. Ūdens līmenis te nav bīstami augsts - 2010.gada pavasarī maksimālā palu atzīme bija vēl par diviem metriem augstāka.

Jaunākie dati no Cieceres upes, kur novērojumu stacija izvietota pie Pakuļu HES, nav pieejami. Jau vēstīts, ka naktī uz piektdienu ūdens līmenis šeit bija paaugstinājies par teju trim metriem, un tas par vairāk nekā metru pārsniedza pavasara palu maksimālo atzīmi.

Ūdens līmenis turpina paaugstināties arī Ventā. Savukārt Latgales, Vidzemes un Zemgales austrumu daļas ūdenstilpnēs būtiska līmeņa paaugstināšanās nav vērojama, vietām tas pat pazeminās.

Svarīgākais