Meteorologi brīdina par pamatīgu pērkona negaisu

© f64

Šodien pēcpusdienā un vakarā, sākot no dienvidu rajoniem, Latvijā gaidāms pērkona negaiss.

Vietām, galvenokārt dienvidrietumos, gaidāmas stipras lietusgāzes, atsevišķos rajonos krasas vēja brāzmas līdz 25-28 m/s un krusa. Pērkona negaiss un stipras lietusgāzes turpināsies arī naktī uz 23. jūliju, nra.lv informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Piektdienas pēcpusdienā Zemgalē un Kurzemē ir spēcīgas pērkona lietusgāzes, ko vietām pavada stipra vētra.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Dobeles novērojumu stacijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē, kas atbilst stiprai vētrai. LVĢMC brīdina, ka vēja ātrums brāzmās negaisa laikā tuvākajās stundās vietām Rietumlatvijā var sasniegt pat 28 metrus sekundē, tiek brīdināts arī par lielgraudu krusu.

Spēcīga pērkona negaisa laikā iespējami elektroenerģijas padeves traucējumi, tādēļ rekomendē no elektrotīkla atslēgt visas elektroierīces - televizorus, dekoderus, datorus un citas.

Naktī uz sestdienu gaidāms lielākoties mākoņains laiks, vietām vēl turpināsies pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +16..+20 grādiem.

Karstums pieturēsies arī sestdien, 23. jūlijā, un vietām gaiss iesils līdz +27°.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.