Siltākais ūdens - Aiviekstē, Daugavā un Lielupē

Siltākais ūdens Latvijā ir Aiviekstē, Daugavā un Lielupē, kur ūdens temperatūra ir +20..+23 grādi, bet Daugavā pie Krāslavas - pat +24 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mērījumi svētdienas rītā.

Gaujā un Ventā ūdens temperatūra svārstās ap +20 grādiem, līdzīga situācija ir vairumā Latvijas upju. Vēsākais ūdens upēs svētdienas rītā bija Misā pie Lielveisiem un Sedā pie Oleriem - tikai +17 grādu.

Gan Ķīšezerā, gan Rāznas ezerā ūdens temperatūra ir +21 grāds, citos ezeros LVĢMC mērījumus neveic.

Latvijas piekrastē siltākais ūdens ir pie Vidzemes, kur ūdens temperatūra svētdienas rītā bija +19..+20 grādu. Savukārt pretējā Rīgas līča krastā ūdens temperatūra dienvidrietumu vēja dēļ ir pazeminājusies - pie Kolkas līdz +16 grādiem, pie Mērsraga - līdz +14 grādiem.

Baltijas jūras piekrastē pie Liepājas un Ventspils ūdens temperatūra no rīta bija +16..+17 grādu. Pirmdien gaidāms brāzmains dienvidaustrumu vējš, tā ietekmē ūdens temperatūra visā piekrastē, izņemot Kolkas un Mērsraga apkaimi, pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais