Sinoptiķi Jāņos prognozē lietu un pērkona negaisu

© f64

Pēc karstā un sausā jūnija sākuma, mēneša otrajā pusē laika apstākļus mūsu reģionā noteiks atlantiskās gaisa masas, līdz ar to debesis daudz biežāk aizklās mākoņi, līs, ducinās pērkons, un gaiss būs vien silts, atsevišķās dienās pat vēss.

Līdz ar to arī svētku dienās un tām sekojošās brīvdienās (23.-26. jūnijs) laika apstākļu būs nepastāvīgi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Laiks būs mākoņains, kas brīžiem skaidrosies. Patreizējā prognoze liecina par to, ka plašākās un nokrišņiem bagātākās nokrišņu zonas pāri Latvijai virzīsies 23. jūnijā pa dienu un naktī uz 24. jūniju, kā arī 26. jūnijā. Tomēr arī starp šīm nokrišņu zonām atsevišķos reģionos gaidāms neliels īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss.

Valdošie šajās dienās būs lielākoties mēreni dienvidrietumu, rietumu puses vēji. Naktīs gaiss atdzisīs lielākoties līdz +8...+13 grādiem, bet dienas laikā maksimālās temperatūras gaidāmas diapazonā no +15...+17 grādiem jūras piekrastē līdz +20...+23 grādiem valsts dienvidaustrumu rajonos.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.