Liepājas piekrastē ūdens temperatūra sasniegusi +17 grādu

Šorīt ūdens temperatūra Baltijas jūras piekrastē pie Liepājas bija +17 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Salacgrīvas pludmalē ūdens temperatūra bija ap +16 grādiem, citviet - ap +13..+14 grādiem, vienīgi Rīgas līča piekrastē Kurzemē ūdens ir krietni vēsāks valdošo dienvidu, dienvidrietumu vēju dēļ. Kolkā ūdens ir stindzinoši auksts - +4 grādi, Mērsragā - +7 grādi.

No upēm siltākais ūdens ir atsevišķos Lielupes un Daugavas posmos, kur sasniedz +19 grādu, bet lielākoties ūdens temperatūra Latvijas upēs ir no +14 līdz +17 grādiem.

No ezeriem LVĢMC mērījumus veic Ķīšezerā un Rāznā, kur ūdens iesilis līdz +16 grādiem.

Pēcpusdienās un vakaros ūdens temperatūra upēs un ezeros ir par dažiem grādiem augstāka nekā no rītiem, savukārt jūras un līča piekrastē liela ietekme ir vēja virzienam. Tā kā turpmākajās dienās iegriezīsies ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, līča piekrastē Kurzemē ūdens temperatūra, visticamāk, strauji paaugstināsies.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais