Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Zināms, kad Latvijā atgriezīsies +20 grādi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Tuvākajās dienās Latvijā bieži gaidāms lietus, svētdienas pēcpusdienā un nākamās nedēļas pirmajās dienās gaisa temperatūra var sasniegt +20 grādus, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz ceturtdienu mitēsies snigšana un arī vējš kļūs lēnāks, gaisa temperatūra no rīta pazemināsies līdz 0..-6 grādiem. Autoceļi daudzviet būs sniegoti un slideni.

Ceturtdien starp mākoņiem uzspīdēs saule un nav gaidāmi ievērojami nokrišņi. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +1..+7 grādiem.

Piektdien visu Latviju, sākot no rietumiem, šķērsos nokrišņi, galvenokārt gaidāms lietus. Naktī Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra noslīdēs līdz 0..-3 grādiem, maksimālā temperatūra dienā būs +3..+8 grādi, vietām Kurzemē un Zemgalē - līdz +10 grādiem.

Jauni lietus mākoņi pār valsti virzīsies sestdien, gaisa temperatūra kļūs par kādu grādu augstāka. Savukārt svētdien, iespējams, būs maz nokrišņu un termometra stabiņš vietām pakāpsies līdz +20 grādiem.

Arī nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra var sasniegt +20 grādus, pēc tam kļūs vēsāks. Brīžiem gaidāms lietus, vietām - pērkona lietusgāzes.

Nokrišņu dēļ tuvākajās dienās upēs strauji paaugstināsies ūdens līmenis, vietām iespējama zemāko vietu applūšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.