Laikapstākļus nosaka anticiklons; vakarā pūtīs brāzmains vējš

© f64.lv, Kaspars Krafts

Trešdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir 0..+3 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Ceļu virsmas temperatūra daudzviet joprojām ir negatīva, tādēļ saglabājas vai no jauna veidojas apledojums.

Atbilstoši LVĢMC datiem Kurzemē un Zemgalē sniega biezums vairs nepārsniedz četrus centimetrus, vietām sniegs nokusis, savukārt austrumu novados saglabājas līdz 10-15 centimetriem bieza sniega kārta.

Dienas laikā Latvijā pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, tikai dažviet - galvenokārt Kurzemes piekrastē - uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Vietām valstī - galvenokārt austrumu daļā - gaidāma migla un neliela smidzināšana. Braukšanas apstākļi uz lielceļiem uzlabosies.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, vakarā tas kļūs brāzmaināks. Gaisa temperatūra būs 0..+4 grādi.

Rīgā gaidāma apmākusies diena, bez ievērojamiem nokrišņiem. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem un gaisa temperatūra būs +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļaustrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1021 hektopaskāla Latvijas ziemeļaustrumos līdz 1028 hektopaskāliem dienvidrietumos.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija 0..+3 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.janvārī bija +18 grādi Grieķijā un +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu ap -20 grādiem Polijas dienvidos un Ukrainas rietumos, kā arī -32 grādi Krievijā.

Latvijā

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.