Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Daudzviet dienas laikā snigs; ceļi ir slideni

© unsplash.com

Februāra pirmajā rītā Latvijā ir apmācies laiks un daudzviet snieg, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Biezākā sniega sega saglabājas austrumu novados - 8 centimetri Vidzemes augstienē, 10 centimetri Alūksnē un 22 centimetri Dagdā.

Šorīt sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz teju visiem valsts galvenajiem autoceļiem, kā arī uz reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Balvu, Ludzas un Madonas apkārtnē.

Dienas laikā Latvijā turpināsies nelieli līdz mēreni nokrišņi - Vidzemē un Latgalē galvenokārt tikai snigs, Kurzemē un Zemgalē gaidāms arī lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka debesis būs apmākušās, vietām veidosies migla. Ceļi daudzviet slideni. Gaisa temperatūra -1..+3 grādi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Rietumlatvijā iegriezīsies ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāms slapjš sniegs un neliels lietus, iespējama arī migla. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2 grādiem. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Laikapstākļos nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 990 hektopaskāliem Kurzemē līdz 997 hektopaskāliem Latgales austrumos.