Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien Latvijā pastiprināsies sals; daudzviet turpinās snigt

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Ceturtdienas rītā Latvijā snieg un puteņo, maz nokrišņu ir Vidzemes un Latgales ziemeļos, kā arī daļā valsts dienvidrietumu novadu, bet Dienvidkurzemes novadā vietām līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Redzamība sniegputenī vietām ir mazāka par kilometru. Teju visu valsti pārklājusi sniega sega, tās biezums galvenokārt 2-8 centimetri.

Austrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz 18 metriem sekundē.

Dienas laikā Latvijā pastiprināsies sals un austrumu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 10-15 metriem sekundē, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz 20 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Vējš putinās sniegu, daudzviet turpinās snigt, pievakarē neliels sniegs gaidāms vairs tikai vietām valsts dienvidos. Sākot no ziemeļiem, debesis skaidrosies.

Līdz agrai pēcpusdienai spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais brīdinājums par stipru snigšanu.

Gaisa temperatūra pazemināsies, vakarpusē gaidāmi -4..-9 grādi, Vidzemē un Latgalē temperatūra noslīdēs līdz -9..-12 grādiem.

Rīgā sniegputenis pamazām mitēsies. Vakarpusē laiks skaidrosies un asais ziemeļaustrumu vējš kļūs lēnāks. Gaisa temperatūra vakarā noslīdēs līdz -8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas stiepjas no Dānijas līdz Baltkrievijai. Atmosfēras spiediens Latvijā no 995 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā līdz 1005 hektopaskāliem Vidzemes ziemeļos (jūras līmenī).