Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Novembra sākums Latvijā bijis četrus grādus siltāks par normu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Novembra pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +7,7 grādi - četrus grādus augstāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Dekādes minimālā gaisa temperatūra bija -3 grādi 5.novembrī Alūksnē, savukārt maksimālā temperatūra bija +13,7 grādi 2.novembrī Rucavā.

8.-10.novembrī gaisa temperatūra Latvijā pakāpās aptuveni septiņus grādus virs normas un tika pārspēti 39 diennakts siltuma rekordi, tai skaitā Latvijas 9.novembra rekords - Kolkā gaisa temperatūra sasniedza +13,6 grādus.

Vidējais nokrišņu daudzums novembra pirmajā dekādē bija 16,5 milimetri jeb 76% no normas. Visvairāk nokrišņu - 27,8 milimetri - bija Siguldā, bet vismazāk lija Gulbenē, kur reģistrēti 6,4 milimetri nokrišņu.

Vidēji Latvijā novembra sākumā bija 4,8 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu - astoņas - bija Ainažos un Rucavā, savukārt Gulbenē un Ventspilī bija tikai divas šādas diennaktis.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums novembra pirmajā dekādē bija 93% - no 82% Rucavā līdz 95% Alūksnē, Rūjienā, Saldū un Stendē. Stiprākās vēja brāzmas - 18,6 metri sekundē - tika novērotas 7.novembrī Liepājas ostā.