Gaidāmi sniegoti Ziemassvētki

Ziemassvētku brīvdienās laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tādēļ debesis lielākoties būs apmākušās un gaidāms sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Sniega mākoņu zona Latviju no dienvidiem sasniegs 24.decembrī dienas laikā, snigs gan pirmajos, gan otrajos Ziemassvētkos, arī putinās, jo pūtīs stiprs un brāzmains austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Vislielākais nokrišņu daudzums gaidāms 25.decembrī Latvijas dienvidu rajonos, kur iespējams pat stiprs sniegs. Savukārt valsts ziemeļu rajonos šajā svētku periodā ir gaidāms diezgan neliels nokrišņu daudzums.

Vēl naktī uz 24.decembri gaisa temperatūra Vidzemē varētu noslīdēt zem mīnus 15 grādu atzīmes, bet turpmākajās naktīs tik stiprs sals vairs nav gaidāms. Minimālā temperatūra būs no mīnus 8 līdz mīnus 13 grādiem, savukārt dienas laikā temperatūra paaugstināsies par vienu līdz diviem grādiem, un kopā ar stipro un brāzmaino vēju radīsies iespaids, ka laiks ir auksts.

Salīdzinoši siltākā diena ar mazāku nokrišņu daudzumu tiek prognozēta svētdien - otrajos Ziemassvētkos, kad dienā maksimālā temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 10 grādiem, arī vējš jau pakāpeniski pierims.