Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pēcpusdienā gaidāmi nelieli nokrišņi; daudzviet ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Agrā otrdienas rītā Kurzemē nokrišņi mitējas, valsts centrālajā daļā snieg, savukārt Latvijas austrumos galvenokārt vēl nav sācis snigt, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām īslaicīgi snieg stipri, dažviet arī nedaudz puteņo un redzamība sarūk zem viena kilometra. Ceļi daudzviet sniegoti un slideni. Latvijas lielākajā daļā šī ir pirmā sniega sega šosezon.

Piecos rītā biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija trīs centimetri Kolkā.

Šorīt lielākajā daļā Latvijas teritorijas sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas posmā Tūjas krustojums - Ainaži, Vidzemes šosejas posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, pa Rīgas apvedceļu visa maršruta garumā, kā arī pa Bauskas un Jelgavas šosejām visa maršruta garumā.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir Liepājas šosejas posmos Rīga - Annenieki un Skrunda - Liepāja, pa Ventspils šoseju visā tās garumā, Daugavpils šosejas posmā Rīga - Daugavpils, Rēzeknes šosejas posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem un pa Kokneses šoseju visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas, Jēkabpils, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Ventspils apkārtnēs.

Otrdienas priekšpusdienā vēl daudzviet Latvijā snigs, valsts rietumu un centrālajos novados vietām līņās, prognozē sinoptiķi.

Savukārt pēcpusdienā vairs tikai vietām - galvenokārt valsts austrumu daļā - gaidāmi nelieli nokrišņi.

Latvijas rietumu un centrālajā daļā uzsnigušais sniegs nokusīs, braukšanas apstākļi uzlabosies, bet vakarā daudzviet valstī veidosies apledojums.

Mākoņu kļūs mazāk, saulainākā diena būs Kurzemē, Austrumlatvijā saglabāsies apmākušās debesis.

Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs rietumu un ziemeļu vējš, valsts austrumos vēl gaidāms dienvidu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra no nulle grādiem austrumos līdz +7 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā no rīta snigs, vēlāk brīžiem gaidāmi nokrišņi un starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, vakarā tas pierims. Gaiss iesils līdz +4..+5 grādiem. Vakarā iespējama apledojuma veidošanās uz ielām un ietvēm.

Laikapstākļus nosaka izzūdošs ciklons. Atmosfēras spiediens 1009-1014 hektopaskāli jūras līmenī.