Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Nedēļas nogalē gaidāma pēdējā salna pirms vasarīga laika iestāšanās

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Naktī uz sestdienu vietām Latvijā un naktī uz svētdienu daudzviet gaidāma salna, kas būs pēdējā pirms vasarīga laika iestāšanās, prognozē sinoptiķi.

Pagaidām nav iespējams prognozēt, vai maija otrajā pusē un jūnijā Latvijā atgriezīsies salnas. Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra jaunākajiem datiem maija beigās un jūnijā gaisa temperatūra noslīdēs līdz normai vai zem tās, tādējādi pieaugs salnu risks.

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz -2..+4 grādiem; maksimālā temperatūra sestdien būs vien +6..+11 grādi, svētdien gaiss iesils līdz +9..+14 grādiem. Sestdien būs daļēji saulains laiks un daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, svētdien Latviju sasniegs siltā atmosfēras fronte, bet galvenokārt tikai valsts ziemeļrietumos nedaudz līs.

Nākamnedēļ no pirmdienas līdz trešdienai vai ceturtdienai gaidāms sauss un saulains laiks. Pūšot brāzmainam dienvidu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +20..+27 grādiem. Nedēļas otrajā pusē var ierasties ciklons - iespējamas lietusgāzes, pērkona negaiss un krietni vēsākas dienas.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs visas nedēļas garumā gaidāma +6..+14 grādu robežās.

Ultravioletās radiācijas indekss pakāpsies līdz augstākajam līmenim kopš pērnās vasaras. Sauļoties bez aizsargkrēma vēlams tikai no rīta līdz plkst.11 vai pēcpusdienā pēc plkst.15.30.

Pastāv iespēja, ka nākamnedēļ Latvijā iestāsies meteoroloģiskā vasara. Tas notiks, ja piecas dienas pēc kārtas diennakts vidējā gaisa temperatūra nenoslīdēs zem +15 grādiem.