Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdien gaisa temperatūra vietām sasniegs +10 grādus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra bija no -3,4 grādiem Staļģenē līdz +3,7 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lielā valsts daļā debesis ir skaidras, ziemeļaustrumu novados - mākoņainas. Nav nokrišņu. Visā valstī dūmaka, vietām - migla. Ceļi apledojuši.

Vējš lēni pūš no dienvidiem un rietumiem.

Sniega segas biezums novērojumu stacijās no 0-4 centimetriem Kurzemes piekrastē līdz 30 centimetriem Alūksnē un Dagdā. Upēs vēl nav sācies būtisks ūdens līmeņa kāpums.

Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidras debesis, dūmaka, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3,1 grāda Alūksnē līdz +7,9 grādiem Mērsragā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.februārī bija +19..+24 grādi daudzviet Eiropas rietumu un centrālajā daļā, kā arī Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -25 grādi Somijā un -51 grāds Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos, kas ir šīs ziemas bargākais sals Eiropā.

Pirmdien, sildot saulei, gaisa temperatūra vietām Kurzemē un Zemgales rietumu daļā var sasniegt +10 grādus, prognozē sinoptiķi.

Latvijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem. Ziemeļaustrumu novados debesis apmāksies, daudzviet valstī spīdēs saule. Nav gaidāmi ievērojami nokrišņi. Vietām migla.

Pūtīs lēns vējš. Gaidāms augsts gaisa piesārņojums, sliktākā gaisa kvalitāte būs pēcpusdienā un vakarā galvaspilsētā. Vēlams izvairīties no fiziskām aktivitātēm, sevišķi brīvā dabā.

Rīgā gaisa temperatūra, iespējams, sasniegs +7 grādus, vējš būs lēns, gaidāma dūmaka un smogs.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1019-1022 hektopaskāli jūras līmenī.

Pašreizējo laikapstākļu dēļ ir samazinājusies gaisa vertikālā sajaukšanās un piesārņojuma izkliedēšanās un īpaši pieaugusi mikroskopisko putekļu PM2.5 koncentrācija. Piesārņojuma galvenais avots ir vietējā saimnieciskā darbība, apkure un transports.