Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Diena būs saulaina; vakarā strauji pazemināsies gaisa temperatūra

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijā bija no -1 grāda Pāvilostā līdz -18 grādiem Stendē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Valsts lielākajā daļā temperatūra pazeminājusies līdz -8..-14 grādiem. Pūš lēns vējš un valda bezvējš.

Daudzviet krīt neliels sniegs. Skaidrākās debesis ir Kurzemē un Zemgales rietumu daļā.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un deviņiem centimetriem Rucavā līdz 31 centimetram Siguldā, 32 centimetriem Alūksnē, 33 centimetriem Saldū un 34 centimetriem Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2 grādiem Liepājā līdz -5 grādiem Dagdā un Rēzeknē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.februārī bija +23..+24 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -33 grādi kalnos Norvēģijas dienvidu daļā un -34 grādi Krievijas ziemeļos.

Pirmdien Latvijā gaidāms visai saulains laiks, netrūks arī mākoņu, no kuriem vietām nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi.

Gaiss iesils līdz -1..-6 grādiem, valsts austrumu daļā - līdz -5..-9 grādiem. Vakarā zem skaidrām debesīm strauji kļūs aukstāks.

Saglabāsies lēns vējš un bezvējš.

Rīgā nav gaidāmi lieli nokrišņi, vēja tikpat kā nebūs un gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz -4 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1029-1033 hektopaskāli.

Šorīt visos sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Latvijas centrālajā daļā, Vidzemē un Latgalē, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 91 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Siguldas šosejas posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam un posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas posmā no Braslas tilta līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte, visā posmā, uz Daugavpils šosejas posmā no Saulkalnes līdz Izvaldai, Bauskas šosejas visā posmā, Jelgavas šosejas visā posmā, Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Anneniekiem, Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Kūdrai, Jēkabpils - Terehova šosejas posmā no Jēkabpils līdz Stolbovkai, Rēzeknes šosejas visā posmā, Daugavpils apvedceļa visā posmā, Rēzeknes apvedceļa visā posmā un Tīnūži-Koknese šosejas, visā posmā.

Apmierinoša braukšana šajā rītā ir uz reģionālajiem autoceļiem Krāslavas, Kuldīgas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Saldus, Talsu, Valkas un Ventspils apkaimē.

LVC šādos laika apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.