Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien, pastiprinoties vēja brāzmām, vietām gaidāms sniegputenis

© f64.lv, Kaspars Krafts

Trešdienas rītā valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metrus sekundē, tādēļ sācies neliels putenis, vietām arī nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, mazāk mākoņu valsts austrumu daļā. Gaisa temperatūra -7..-13 grādi, aukstāks vietām austrumu novados, tai skaitā Madonas novērojumu stacijā, valdot bezvējam, sals pastiprinājies līdz -20 grādiem.

Atrodoties vējā, aukstums šķiet lielāks - komforta temperatūra visā valstī ir -15..-20 grādi.

Rīgā apmācies rīts, dienvidu, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu seši metri sekundē, brāzmās līdz 11 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -9..-10 grādi, kas vējā šķiet kā -17 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,4 grādiem Kolkā līdz -8,7 grādiem Dagdā un Gulbenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.janvārī bija +19..+20 grādi Spānijā un Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -29 grādi Somijas un Norvēģijas ziemeļos, kā arī -33 grādi Krievijā.

Šorīt vietām Kurzemē, Zemgalē un Pierīgā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos un slidenoos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 40 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir posmos uz Rīgas apvedceļa no Salaspils līdz Babītei, Bauskas šosejas visa maršruta garumā, uz Jelgavas šosejas visa maršruta garumā, uz Liepājas šosejas no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Kalvenes līdz Grobiņai, uz Ventspils šosejas no Rīgas līdz Kūdrai un no Usmas līdz Ventspilij, kā arī no Liepājas līdz Rucavai un no Nīcas līdz Rucavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils apkārtnē.

LVC aicina šādos laika apstākļos autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.