Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien turpinās snigt; vietām izveidojusies līdz 20 centimetriem bieza sniega sega

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Trešdien Latvijas lielākajā daļā nedaudz snigs, vairāk nokrišņu būs centrālajos novados, kur sniega sega kļūs vēl par 2-4 centimetriem biezāka, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumu un centrālajā daļā, pūšot mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, vietām arī nedaudz putinās. Kurzemē gaidāms lēns vējš.

Gaisa temperatūra būs 0..-3 grādi.

Rīgā snigs, bet vakarā vairs nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš vietām var izraisīt nelielu puteni. Gaisa temperatūra būs 0..-1 grāds.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1000 hektopaskāliem Liepājā līdz 1008 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Pēdējās pusotras diennakts laikā daudzviet Zemgalē un Vidzemē sniega sega kļuvusi par 10-15 centimetriem biezāka, vietām sasniedzot 20 centimetru dziļumu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Visvairāk sniega ir Dobeles, Jūrmalas, Rīgas un Ogres pusē, kā arī valsts galējos austrumos, kur dziļš sniegs saglabājas kopš 1.janvāra. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijās trešdien plkst.5 biezākā sniega kārta bija 21 centimetrs Alūksnē un 23 centimetri Dagdā.

Kurzemi klāj vismaz līdz 13 centimetriem bieza sniega sega, tik dziļš sniegs reģistrēts Saldus meteoroloģiskajā stacijā. Vismazāk sniega valstī ir Liepājā - vidēji viens centimetrs, - lai gan tieši Liepājā otrdien bija lielākais nokrišņu daudzums, sniga un lija.