Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Naktī uz svētdienu Latvijā gaidāms stiprs vējš, lietus un sniegputenis

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās Latvijā pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23-26 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē spēcīgi līs, arī pārējā valstī gaidāmi nokrišņi, tai skaitā sniegputenis Vidzemē, Latgalē un Sēlijā. Nakts otrajā pusē Kurzemē debesis skaidrosies. Minimālā gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi, bet Kurzemē gaiss iesils līdz +7..+10 grādiem.

Svētdien Latgalē būs pārsvarā apmācies laiks, pārējā valstī uzspīdēs saule. Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un krusa. Rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās nokrišņu mākoņu ietekmē vietām sasniegs 16 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+9 grādi, Latgalē un Vidzemes austrumos +2..+5 grādi.

Rīgā tuvākajā diennaktī brīžiem gaidāmi nokrišņi, no rīta un dienā debesis brīžiem skaidrosies. Naktī uz svētdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18 metriem sekundē, dienā pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies no +2 grādiem naktī līdz +8 grādiem dienā.

Jau ziņots, ka vēja dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu Vidzemes piekrastē, izņemot Jūrmalu un Rīgu, un oranžo brīdinājumu Kurzemes rietumu piekrastē.

Otrā līmeņa brīdinājums par dienvidrietumu vēja brāzmām līdz 26 metriem sekundē atklātas jūras piekrastē Kurzemē būs spēkā no plkst.17 sestdien līdz plkst.1 svētdien, bet zemāka līmeņa brīdinājums Vidzemes piekrastē par vēja brāzmām līdz 23 metriem sekundē būs spēkā no plkst.18 sestdienas vakarā līdz plkst.5 svētdienas rītā.