Ukrainas kara 494. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:13]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2. jūlijā. Ukraina jau vairāk kā gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

21:13. Ukrainas Aizsardzības ministrija apstiprina kādas Krievijas noliktavas iznīcināšanu kopā ar iebrucējiem Ukrainā, vēsta pravda.com.ua.

19:13. Krievijas Federācijas Krasnodaras apgabalā netālu no militārā lidlauka notika sprādziens, kura vietā izveidojās krāteris, ziņo Medusa. Iegrimes diametrs ir aptuveni 10 metri un dziļums ir aptuveni četri metri.

18:13. Zelenskis: Okupanti baidīsies tuvoties Krimai un mūsu Azovas jūras krastiem, vēsta pravda.com.ua. "Pietiek atcerēties, kādas ambīcijas Krievijai bija pilna mēroga agresijas sākumā un kuras no tām šobrīd atrodas Melnās jūras dzelmē," viņš teica.

16:22. Ukraiņu sportisti uz Ukrainas un Polijas robežas sestdien nodevuši lietuviešu sportistiem Ukrainas karogu, kuru viņi saņēma no karavīriem Bahmutā un kuru plānots nogādāt NATO samitā Viļņā. "Robežsargi uz Ukrainas un Polijas robežas sagaidīja ultramaratona dalībniekus, kas 25.jūnijā startēja Kijivā. Sportisti skrēja, nesot Ukrainas karogu, ko viņi saņēma no Ukrainas karaspēka Bahmutā," paziņoja Ukrainas Valsts robežsardzes dienests. Sportisti skrēja cauri Kijivas, Žitomiras, Rivnes un Volīnijas apgabaliem.

15:20. Polija izvietos papildus piecus simtus policistu uz robežas ar Baltkrieviju, svētdien tviterī paziņojis valsts iekšlietu ministrs. "Sakarā ar saspīlēto situāciju uz robežas ar Baltkrieviju esmu nolēmis pastiprināt mūsu spēkus ar piecsimt Polijas policistiem no nekārtību novēršanas un pretterorisma vienībām," paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Mariušs Kaminskis. "Viņi pievienosies 5000 robežsargu un 2000 karavīru, kas sargā šīs robežas drošību," viņš piebilda.

14:15. 2.jūlija pēcpusdienā krievu iebrucēji apšaudīja Hersonas dzīvojamos rajonus, vairāki cilvēki tika ievainoti, vēsta pravda.com.ua.

12:15. Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ignats stāsta, ka naktī uz 2. jūliju pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši 8 bezpilota lidaparātus un trīs raķetes, vēsta pravda.com.ua.

11:15. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 229 660 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 790 iebrucēji.

10:05. Ar Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu finansiālo atbalstu nepietiks Ukrainas atjaunošanai, tāpēc notiek cieša sadarbība ar G7 un citām Ukrainu atbalstošām valstīm, kā arī ar starptautiskajām finanšu institūcijām, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

09:05. Naktī uz 2. jūliju Kijevai uzbruka ienaidnieka bezpilota lidaparāti, atskanēja sprādzieni, tika izsludināta gaisa trauksme, cilvēki slēpās patvertnēs, vēsta pravda.com.ua.

00:10. Zelenskis sestdien sarīkoja izbraukuma sanāksmi Ukrainas kontrolētajās atomelektrostacijās, lai "novērtētu iespējamos draudus tām," vēsta pravda.com.ua.