Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Izskan prognozes, kad beidzot Latvijā būs saulains laiks

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Lai gan šis rīts sācies ar lietainu laiku, meteorologs J.Trallis izteicis prognozi, kad Latvijā beidzot būs saulains laiks.

"Jau ceturto mēnesi pēc kārtas sinoptiskā situācija būtiski nemainās - Eiropas ziemeļos valda cikloni, kas mums sagādā siltu, mitru un vējainu laiku. Nākamnedēļ Ziemeļeiropā no jauna pazemināsies spiediens. Pavasara režīms (saulains laiks) varētu "ieslēgties" ap 20.martu vai vēlāk," mikroblogošanas vietnē twitter informē J.Trallis.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka tuvākajās divās nedēļās Latvijā nav gaidāmas lielas izmaiņas laikapstākļos - nebūs ne būtiska sala un sniega, ne arī strauja pavasara siltuma un ziedoņa, liecina sinoptiķu prognozes.

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā būs mazāk nokrišņu un naktis kļūs nedaudz vēsākas. Dzestrākais laiks gaidāms naktī uz piektdienu, kad gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2..-3 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +4..+9 grādiem.

Arī marta vidū gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies virs nulles, dažās saulainākajās pēcpusdienās termometra stabiņš ēnā var pakāpties nedaudz virs +10 grādiem. Joprojām gaidāma liela ciklonu aktivitāte, tāpēc palaikam būs nokrišņi un brāzmains vējš.