Negaiss sasniedzis Rīgu; novērots pērkons un krusas graudi 6 milimetru diametrā [papildināts]

Šorīt Liepāju jau ir šķērsojusi pamatīga nokrišņu zona. Latvijas radio, atsaucoties uz sinoptiķiem ziņo, ka Liepājā īsi pēc pulksten 8.00 novērots pērkons un krusas graudi, kuru diametrs sasniedzis 6 milimetrus.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

Līdz pulksten 9.00 Liepājā pastiprinājies vējš, kas piekrastes zonā sasniedzis ātrumu 20-22 m/s. Savukārt Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina par stipru vēju, kas jūras piekrastē vēl tikai pieņemsies spēkā, it īpaši laika posmā no pulksten 14.00 līdz 18.00.

Ap plkst.11.30 lietus mākoņi bija sasnieguši arī Rīgu.

Negaisa laikā iespējams īslaicīgs stiprs lietus un ļoti spēcīgas vēja brāzmas, vietām arī krusa. Spēcīgā vēja dēļ ir iespējami elektrības piegādes un sakaru pārtraukumi. Ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nenovietot automašīnas zem sastatnēm, nojumēm, kokiem, kā arī bez īpašas vajadzības neiet ārā no telpām.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijā gaidāms ne tikai brāzmains vējš, bet arī lietusgāzes. Dažviet lietusgāzes būs spēcīgas un tās pavadīs pērkons, turklāt tieši negaisa laikā iespējamas visstiprākās vēja brāzmas. Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs norāda, ka negaiss var atnest arī nelielus virpuļviesuļus, galvenokārt piekrastē.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka trešdien vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, gaidāms stiprs lietus, savukārt jūras piekrastē pēcpusdienā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 25 metriem sekundē, Rīgā - līdz 20 metriem sekundē.

Lietus un negaisa mākoņi virzās virzienā no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem.

Latvijā

Tiesa nolēma prasību apmierināt daļēji un piedzīt no Brunovska par labu Balderim-Sildedzim aizdevumu 4 041 323 eiro un likumiskos nokavējuma procentus 176 979 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 37 478 eiro. Kopumā Brunovskim būtu jāsamaksā 4 255 782 eiro, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais