Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Arī šodiena būs silta, bet lietaina; uzzini, kāds laiks gaidāms nākamnedēļ

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Svētdien Latviju jau sasniegs jauna nokrišņu zona un lietus ir gaidāms teritorijas lielākajā daļā. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, vēsta "Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Gaisa temperatūra arī svētdien dienas laikā būs no +12 līdz + 17 grādiem, bet naktī termometra stabiņš pazemināsies līdz +7, +11 grādiem.

Līdzīgi kā iepriekšējās dienās, arī svētdien augstākā gaisa temperatūra, iespējams, būs Daugavpilī. Līdz šim siltākais 20.oktobris piedzīvots 2012.gadā, kad gaisa temperatūra valstī sasniedza +18,2 grādus.

Debesis lielākoties klās mākoņi, vietām smidzinās vai īslaicīgi līs. Priekšpusdienā dažviet vēl saglabāsies migla. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un gaisa temperatūra sasniegs +15 vai +16 grādus.

Laikapstākļus ietekmē augsta spiediena apgabals un ciklons, kas no Zviedrijas dodas uz Somiju. Atmosfēras spiediens Latvijā 760-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Nākamajā nedēļā laika apstākļi būs mainīgi.

Pirmdien Latviju no dienvidrietumiem sasniegs zema spiediena ieplaka, teritorijas lielākajā daļā līs lietus, bet vairāk nokrišņu būs valsts ziemeļu daļā.

Sākot ar trešdienu, pastiprināsies augsta spiediena apgabals, līdz ar to darba nedēļas turpinājumā būtiski nokrišņi netiek prognozēti un kļūs par kādu grādu vēsāks. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, trešdien piekrastē vējš būs arī brāzmains. Gaisa temperatūra dienā pieturēsies +10, +15 grādu robežās, savukārt naktī atdzisīs līdz +5, +10 grādiem.

Svētdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +12 grādiem vietām ziemeļos līdz +14..+17 grādiem valsts lielākajā daļā, prognozē sinoptiķi.